Свет тинејџера

Уобичајен

Тинејџери и фотографије

 

Деца у тинејџерским годинама највише времена проводе дружећи се  преко друштвених мрежа. Своје телефоне не испуштају из руку. Фејс се већ неко време сматра застарелим, њега су сада заменили Снапчет, Инстаграм и Вацап.

Снепчет се искључиви користи за фотографисање и објављивање истих, док се  Вацап користи за дописивање. Инстаграм је тренутно најпопуларнија апликација на свету. Тамо се каче сторији (нешто попут приче у сликама). Иста платформа може послужити и за дописивање.  На сторију можемо снимати мини-видео клипове који трају 15 секунди. Популарне су и мини анкете, у којима пратиоци гласају шта им се највише свиђа од понуђених одговора. Инстаграм многима служи да сазнају више о познатим особама, шта су оне објавиле, како су се обукле и слично.

 

Фотографија је постала императив за сваког тинејџера. Сваки тинејџер брине како изгледа фотографија коју ће поставити на Инстаграму.  Слика се све: храна, слике летовања, зимовања…. Селфи је посебна прича.  У последње време је познат тренд фото-шопа. Фото-шопом поправљају се недостаци,  већина уме да претера и занесе се у томе, па на слици добијемо нову особу. Важно је фотографисати себе и све око себе, нико не мисли куда нас све то води… Видећемо…

 

 

Јелена У. и Сара О.  VI-3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.