Настава другим очима

Уобичајен

НТЦ систем учења

НТЦ систем учења осмислили је др Ранко Рајовић уз помоћ својих сарадника.  То је програм учења који деци помаже да достигну своје  потенцијале. Оснивачи су подсетили да интелигенција не зависи само од генетског материјала, него и од броја неуронских веза које се формирају до седме године детета.

Оно што сам открила да НТЦ  систем учења није неки досадан, научни изум, већ напротив јако забаван. Ми смо се са једним његовим обликом учење  упознали на једном од часова из српског.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

На том часу смо другарица и ја радиле песму Стари Вујадин по систему НТЦ учења. Поента је била да стихове графички представимо неким асоцијацијама и на тај начин је лакше научимо.  У почетку нам је било тешко да нађемо асоцијације, али када смо урадиле првих неколико стихова почеле су асоцијације саме да се појављују. Сазнали смо да смо у том тренутку биле у стваралачком процесу и вежбали  памћење. Почетно мучење  полако је  постала наша игра. Било  нам је забавно цртајући песму, а и време нам је брзо прошло. Око два сата требало нам је да представимо песму на овај начин.  Када смо коначно биле готове,  пробале смо да прочитамо песму кроз наше асоцијације. Биле смо пресрећне, обе смо знале песму без грешке. 

Ово је много  лакши начин  учења, него класични, онај како смо учили до сада.  НТЦ системом учење  прелази у игру и забаву, док при обичном начину  учења ми се досађујемо и питање је колико  научимо.

 

Уна Т.   VII-4

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.