Мала школа новинарства

Уобичајен

Фото-репортажа

Најпре ћемо се подсетити шта нам је Милица написала о репортажи. Сва правила важи и за фото-репортажу, само још треба истаћи да је овде фотографија она која преноси информацију. Фотографију не мора да прати текст, али она тада мора бити довољно јасна да пренесе информацију. Ако сматрамо да фотографија не може у потпуности да пренесе шта желимо, можемо уз њу написати пропратни текст.

Током априла месеца боравили смо у Основној школи Свети Сава у Бачкој Паланци и учествовали у едукативној радионици и изложби о Ани Франк, Читамо и пишемо са Аном Франк. На веб-сајту посвећеном Ани Франк можете прочитати више, а ми смо ову прилику искористили да направимо малу фото-репортажу.

7

 

Ученици гледају филм о Ани Франк.

Ученици гледају филм о Ани Франк.

Ана Франк је јеврејска девојчица. Она је за свој тринаести рођендан на поклон добила дневник.

Ана Франк је јеврејска девојчица. Она је за свој тринаести рођендан на поклон добила дневник.

Избија рат у Француској и породица Франк се сели код пријатеља Аниног оца у Холандију.

Избија рат у Француској и породица Франк се сели код пријатеља Аниног оца у Холандију.

Ана проводи 761 дан у скровишту. То је више од две године, и за све то време писала је дневник.

 

Издаја - августа 1944. полиција упада у скровиште и хапси све у њему. Неко их је пријавио полицији.Никада није откривено ко их је одао.

Издаја – августа 1944. полиција упада у скровиште и хапси све у њему. Неко их је пријавио полицији.Никада није откривено ко их је одао.

 

Концентрациони логор - Ухапшене из скровишта прво спроводе у транзитни логор и Вестерборк у Холандији. Одатле их возом транспортују у концентрациони логор смрти, Аушвиц Биркеану у Пољској. Ота ту одвајају од Ане, Марго и Едит. Након тога Ану и Маргу депортују у концентрациони логор Берген-Белзен у Немачкој.

Концентрациони логор – Ухапшене из скровишта прво спроводе у транзитни логор и Вестерборк у Холандији. Одатле их возом транспортују у концентрациони логор смрти, Аушвиц Биркеану у Пољској. Ота ту одвајају од Ане, Марго и Едит. Након тога Ану и Марго депортују у концентрациони логор Берген-Белзен у Немачкој.

 

Концентрациони логор - Ухапшене из скровишта прво спроводе у транзитни логор и Вестерборк у Холандији. Одатле их возом транспортују у концентрациони логор смрти, Аушвиц Биркеану у Пољској. Ота ту одвајају од Ане, Марго и Едит. Након тога Ану и Маргу депортују у концентрациони логор Берген-Белзен у Немачкој. Ана умире марта 1945. у Берген-Белзену од заразне болести, тифуса. Умиру и њена сестра и мајка. Ото Франк је једини од осморо сакривених који је преживео рат. Ото се вратио у скровиште и објавио књигу ,, ДНЕВНИК АНЕ ФРАНК“ и уједно остварио Анин сан.

Ана умире марта 1945. у Берген-Белзену од заразне болести, тифуса. Умиру и њена сестра и мајка. Ото Франк је једини од осморо сакривених који је преживео рат. Ото се вратио у скровиште и објавио књигу ,, ДНЕВНИК АНЕ ФРАНК“ и уједно остварио Анин сан.

 

Уна Т. VI-4

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.