Свет тинејџера

Уобичајен

Тинејџери о књигама

bts9

Када деца дођу у године када постају тинејџери, већина њих ни не помишља на читање књига и одвајања времена за њих. Приоритети су им сасвим другачији, као и циљеви у животу. Појединци, којима књиге представљају задовољство и хоби, великим делом имају шири поглед на свет.

Књиге нам омогућавају да разумемо неразумљиво, да чујемо немо, да пролазимо кроз зидове као кроз годишња доба, да научимо да није све тако сиво и да увек постоји светло на крају тунела. Свако има различита интересовања и на основу тога би требали да бира  књигу за себе како би се што више упознавао са својим животним правцем. Књиге такође, помажу при љубавним проблемима, сукобима са родитељима, другарицама, у њима добијамо мишљења стручних људи са много искуства о нашим проблемима. Љубитељи књига сматрају да читањем упознају свет из другачијег угла и често препоручују свима који то не раде да одвоје квалитетно време на квалитетну књигу. Људи често забораве праве вредности живота, на шта нас подсећа књига ,,Мали Принц“ Антоана де Сент Егзиперија. Овај аутор нас учи како увек треба гледати срцем, јер се суштина очима не да сагледати. Захваљујући управо таквим књигама, које говоре о љубави према пријатељима, природи и животу, учимо да никада не треба свет гледати онакав какав јесте, него му дати  другу шансу, учинити га  маштовитијим и светлијим, бољим местом за живот.

За мене читање подразумева поезију коју је писао Мирослав Антић, озбиљне и дубоке реченице Иве Андрића… чини ми се могла бих набрајати до бескраја.

Своје слободно време често проводим читајући баш  књиге ових аутора јер често видим себе у одређеним деловима. Књигу ,,Хороскоп“ Мирослава Антића бих препоручила свима јер на јединствен начин аутор приказује своју мисао према свету. Говори о вештини веровања, врлини надања и уметности стрпљења. Ово је једна од мојих омиљених песама:

Живана М. VII-3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.