Око нас

Уобичајен

 На почетку беше слово – буквар

bukvar izložba

Ученици из Деспотова посетили су изложбу посвећену букварима 24.11.2015. године у ОШ „Свети Сава“ у Бачкој Паланци. Ово је уједно била прилика да упознају ученике ове школе који су учесници пројекта „Клуб читалаца“ и са њима размене искуства. Заједно су се дружили и учествовали у  радионици посвећеној буквару. На тој изложби причало се о нашем писму, ко га је створио, како је настало и где. Ученици школе домаћина су нас лепо дочекали и испричали шта све знају о нашем писму. Такође, омогућили су нам да видимо како је изгледао први Буквар. Ученици су се лепо дружили тих неколико сати и заједно научили нешто више. Заједно смо се подсетили како је важно да чувамо своје писмо.

У седам корака до Пупина

pupin, BG

У суботу, 30. јануара 2016. године чланови Клуба читалаца ОШ „Свети Сава“ из Бачке Паланке и ОШ „Браћа Новаков“ из Силбаша и Деспотова посетили су изложбу о Михајлу Пупину „Од физичке до духовне реалности“ у Историјском музеју у Београду. 

На пут је кренуло 60-ак наставника и ученика свих узраста, од 2. до 7. разреда. И сам пут је био својеврсна стварна и духовна авантура. Посета нам је послужила као мотивација за најбоље што тек следи – бављење радом и делом, вредностима Михајла Пупина. Избројали смо је у 7 корака које смо као хармонику-водич добили на почетку пута:


Читамо и пишемо са Аном Франком

6

 

Ученици ОШ „Браћа Новаков“ из Силбаша посетили су 7.4.2016 године ОШ „Свети Сава из Бачке Паланке и учествовали у радионици „Читамо и пишемо са Аном Франк“. Занимљиво је што су на изложбу посетили већим делом ученици шестог разреда којима лик и дело Ане Франк није познато, па су били пуни утисака о  изложби и радионици. Ученици су упознати са приликама у којим је одрасла Ана Франк и њеном страшном судбином. После разговора, радили су задатке на припремљеном материјалу.

 

Школска слава – Свети Сава

Св. Сава

Свети Сава, школска слава, обележава се  27. јануара. Као и сваке године, одређени наставници организују приредбу у којој учествују ученици из наше школе. Има оних талентованих за глуму који глуме у занимљивим драмским комадима. Постоје они распевани, са прелепим гласовима који певају дивне песме. Такође, има и оних разиграних који играју уз разну дечију музику.  Наравно, на тај дан долази и свештеник у школу. Након свега тога, организовано је дружење за све чланове наше школе на ком се сви лепо забаве.

 

Школска олимпијада

dečak

 У нашој школи се једном полугодишње одржава школска олимпијада. Школска олимпијада је заправо квиз на ком се тестира знање ученика из свих наставних предмета. На тој олимпијади учествују по два ученика из сваког одељења од 5. до  8. разреда. Ученици се поделе у групе и тада игра почиње. Питања нису тешка тако да их свако може решити. Све увек прође у најбољем реду и што је најважније, сви се мало забаве.

 

Презентације секција

1naučni 

 Сваки дан, за време великог одмора, одређени ученици уз помоћ својих наставника презентирају неке од занимљивости о нашој школи, окружењу, научницима, здрављу, итд. У тим презентацијама се налазе разни снимци које су снимили ученици, видео записи песама, разне слике, квизови, итд. Ове презентације су веома занимљиве јер се из њих може сазнати нешто ново. Презентације се приказују свим ученицима наше школе. За њих се ученици добро припремају како би најбоље представили изабрану тему. Док они то представљају, остали ученици пажљиво посматрају и слушају како би научили нешто више. Када дође време за ову активност, сви се обрадују јер увек буде нешто заиста занимљиво.

Ивана П.  VIII – 3

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.