Настава – другим очима

Уобичајен

Шта се крије у читанци

Šta se krije u čitanci

Када је драмска секција у питању, већина ученика је заинтересована за њу. Деца воле да глуме друге људе и да то покажу пред свима. Овај пут, учествовање у драмској секцији добило је ново значење.

Наставница је рекла да су неки од чланова новинарске секције осмислили конкурс под називом Шта се крије у читанци. Конкурс је подразумевао извођење било ког књижевног дела из читанке. Сви смо добили упутство да можемо да користимо драмски текст који се налази у читанци или драматизујемо неки који желимо.

Ученици су организовали групе и изабрали драмски текст из читанке. Окупила сам своју екипу. Заједно смо одабрали текст који ћемо изводити. Договорили смо се да прва проба буде код мене. Када су сви дошли, на пробу договорили смо се ко ће глумити коју улогу. Унапред смо организовали пробе и договорили се да до следеће пробе свако научи свој текст. Наставница је одредила рок до ког треба све да буде увежбано и добро научено. Свако је научио свој текст, али смо се на неким деловима збуњивали, па смо те делове понављали јер нам је то представљало мали проблем.

Када смо требали да одглумимо пред наставницом, дошли смо у школу мало раније како би пробали још једном. Имали смо малу трему, па смо грешили.  Затим, када је дошла наставница, ми смо први требали да одглумимо. И пред наставницом смо имали трему и бојали се да не би заборавили текст. Трема је учинила своје и ми смо се у неким деловима збуњивали. Било је још група ученика који су били добро увежбани. Наставница ће након што сви одглуме, одлучити које ће три групе проћи даље тј. које ће своје умеће показати на прослави дана школе.

Друге групе су се трудиле једнако као ми, али пошто смо ми у неким деловима грешили и пошто је наставница рекла да се нисмо баш уживели у улоге, остали смо „златна резерва“ ако се случајно деси да нека група одустане или да неко случајно не може да дође. Били смо тужни, али уједно и срећни због других екипа које су прошле и које ће надамо се успешно одглумити свој комад за дан школе.

Јелена Р.  VII-3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.