Настава – другим очима

Уобичајен

 Међушколски пројекти

dan početna

Настава не мора само подразумевати наставника који предаје и ученике који слушају.  Чак не мора да подразумева да су тај наставник и ученик у истој просторији. Модерне технологије мењају свет, а тако мењају и начине и методе учења. Постоји и много занимљивијих начина да се нешто научи. Мада, некад и ми сами највише волимо када наставник прича, а ми слушамо. Открила сам да много лакше прихватим неко ново градиво када сама учествујем у неком процесу, сама откријем неку тајну везу међу чињеницама.  Такав начин сам упознала уз помоћ секције из српског језика.

mapa

Током школске године неколико ученика из мог одељења и ја ишли смо на  секцију из српског језика. Секција се зове Календар. За неке ученике било је први пут да се сусрећу са таквим начином рада, али за мене није. На секцији смо добили одређен датум и месец за који смо требали да сакупимо податке и разврстамо их на три целине у зависности којој категорији припадају: наслеђе ( све што се тиче наше земље), из света науке и културе (светска наука и култура) и политичке историје света (историја света). Такође, да би то све написали, морали смо да користимо алат Сторифај. Радити у алату није било тешко и мени је било веома занимљиво. Поред секције Календар, неколико нас ишло је на још једну секцију. Та секција зове се Новинарска секција. Сакупљали смо информације и догађаје који су се дешавали у школи, писали саставе и што је опет занимљиво све смо то радили на блогу, за који смо добиле приступ и могућност да сами уређујемо своје чланке.

9836_533472670032275_1995619088_n

Поред веб-алата Сторифy, користили смо још неколико, али није нам било тешко јер смо са многим веб-алатима били упознати на прошлогодишњој секцији Креативно писање. Сада на крају осмог разреда постајем свесна колико смо тога научили на сасвим нови начин, дружили се са вршњацима из целе Србије који су учили на исти начин, размењивали искуства, стварали нова пријатељства. Свакако да је међушколска сарања начин којим се много добија што ће нам помоћи у даљем школовању.

nasleđe

                                                                                                                        iz sveta nauke   istorija                                                                 

 

 

                                                                                                                                                                              Јована   VIII-3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.